BChC esimese vooru tulemused ja lahendused. Teise vooru ülesanded

Esimese vooru tööd on hinnatud ja tulemused on selgunud! Täname kõiki, kes osalesid!

Eestist oli osavõtt eriti suur. Kolmekümnest võistlejast olid üle poole meie kodumaalt. Teisest voorust on oodatud osavõtma kõik õpilased: nii need kes osalesid esimeses voorus kui ka uued võistlejad.

Teise vooru komplekt sisaldab kolme ülesannet, millest esimene on lahenduv enamikele, kuid teise lahendamine nõuab iseseisvat tööd ning kolmandas ülesande tekstis on kõik vajalikud faktid antud ette – neid tuleb kasutada loovalt. Vihje – üldiselt, kui hakkate lahendama väga keerulist ülesannet, siis esimese asjana tehke endale selgeks tundmatud mõisted – see lihtsustab lahendamist oluliselt. Näiteks: Le Chatelier’ printsiibi kohta võite esime infoallikana vaadata entsüklopeediaid ja siis võtta kasutusele keemiaõpikud.

Teise vooru ülesannete eestikeelsed tõlked ilmuvad kõige varem nädala pärast. Teise vooru lahenduste esitamise tähtaeg on 28. detsember. Lahendused palun saata e-posti aadressil olimpiades(at)inbox.lv. Kindlasti saatke oma lahendused ära ka siis, kui lahendasite ära ainult ühe ülesande.

Lahenduste esitamisel kasutage palun kindlasti etteantud Exceli faili, sest muidu Teie tööd ei parandata. Sisestage kõik tulemused arusaadavalt.

P.S. BChC võistluse kohta võib rohkem lugeda varasemast uudisest. Kõik materjalid on koondatud võistluse leheküljale.